Το Ιατρείο

Το παιδιατρείο αποτελεί ένα χώρο που υποδέχεται την οικογένεια. Αποτελείται από 2 ευρύχωρες και φωτεινές αίθουσες αναμονής με χώρο για το καρότσι. Εκεί ο γονιός μπορεί να ενημερωθεί από το έντυπο υλικό μας ενώ το παιδί μπορεί να παίξει με όμορφα παιχνίδια ή να διαβάσει παιδικά παραμύθια που φιλοξενούνται στη βιβλιοθήκη.

Στο γραφείο μου διεξάγεται το πρώτο σημαντικό μέρος της επίσκεψης , όπου με ηρεμία μπορούμε να συζητήσουμε τα θέματα που σας απασχολούν και να ανασκοπήσουμε τα θέματα υγείας του παιδιού, φτιάχνοντας τον ηλεκτρονικό του φάκελο. Εκεί τοποθετούνται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από την κάθε εξέταση με χρονολόγιο καθώς και όλες οι εξετάσεις , εργαστηριακές και απεικονιστικές που έχει κάνει κάθε παιδί.

Στο εξεταστήριο ακολουθεί το δεύτερο σημαντικό μέρος της επίσκεψης. Το παιδί έχει τη δυνατότητα να βλέπει ένα κινούμενο σχέδιο  στην ειδικά τοποθετημένη οθόνη. Η εξέταση περιλαμβάνει την σωματομετρική εκτίμηση, την επισκόπηση, ψηλάφηση και ακρόαση καθώς και την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, οφθαλμοσκόπηση, ωτοσκόπηση, παλμική οξυμετρία. Δείτε αναλυτικότερα τι περιλαμβάνει η εξέταση ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας στις υπηρεσίες μας.

Το παιδιατρείο ,στο χώρο του μπάνιου, διαθέτει αλλαξιέρα για το βρέφος, και ευρύχωρο νιπτήρα για να πλύνει το μωρό η μαμά. Διαθέτουμε μιας χρήσεως πετσετούλες για τα βρέφη ενώ για το μεγαλύτερο παιδί ειδικό καθισματάκι τουαλέτας και μιας χρήσεως καλύμματα.

Τέλος, στην αίθουσα θηλασμού υπάρχει χώρος με απομόνωση και ησυχία για τη θηλάζουσα μητέρα όπου σε μια πολυθρόνα μπορεί να θηλάσει άνετα το μωρό της. Για τη μητέρα που δεν θηλάζει , ο χώρος παρέχει την δυνατότητα παρασκευής γάλακτος με βραστήρα νερού.

Τα μικρά βρέφη έχουν την δυνατότητα να περιμένουν σε χωριστό χώρο την εξέτασή τους για να μην έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα.

Το παιδιατρείο τηρεί τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας σε ότι αφορά τους χώρους, τον εξοπλισμό και τα παιχνίδια με τα οποία απασχολούνται τα παιδιά, που πλένονται με σαπούνι ανά τακτά διαστήματα. Επίσης έχει πιστοποίηση απολύμανσης και απεντόμωσης που ανανεώνεται κάθε 6 μήνες. Για την αποφυγή μετάδοσης νοσημάτων υπάρχει απολυμαντικό χεριών σε 2 θέσεις.